In de elf jaar dat ik nu in Thailand woon en rondreis, heb ik ongeveer 50.000 foto’s gemaakt op diverse locaties en bij verschillende gelegenheden. Hoewel deze beelden niet altijd geschikt zijn voor een specifieke reeks, vormen ze samen een boeiende collectie van uiteenlopende onderwerpen met als enige gemeenschappelijke noemer: Thailand. De keuze voor zwart-wit fotografie brengt de essentie van elk beeld naar voren, zonder de afleiding van kleur. Deze monochrome stijl benadrukt de pure vormen, structuren en emoties die in elke opname gevangen zijn. Door het weglaten van kleur richt de kijker zich op de details en contrasten die anders misschien onopgemerkt zouden blijven. Ik nodig je uit om deze visuele reis door Thailand te ervaren en de diversiteit en schoonheid van dit land op een nieuwe manier te ontdekken.

Thailand in kleur, klik hier.

© Lode Engelen. Fotos op diverse plaatsen en tijdstippen genomen in Thailand.

Vond je dit stukje interessant ? Deel het met je vrienden zodat zij het ook kunnen lezen !

Door Lode

Al meer dan elf jaar woon ik in het noorden van Thailand samen met mijn vrouw, Patchaneeboon Charoenpieuw. Samen reizen we door het land en leggen we alles vast op foto. Pat is antropologe en kent door haar veldwerk letterlijk elke uithoek van Thailand, wat ons natuurlijk een groot voordeel oplevert. Met onze foto's en mijn teksten probeer ik de schoonheid en diversiteit van Thailand dichter bij de mensen in België en Nederland te brengen.

4 reactie op “Thailand in zwart wit.”
  1. Certainly, black and white photos can get people’s emotions across better than if in colour. Where colourful Thai costumes are photographed though, colour scores highly.

  2. De foto’s van het Santuary of Truth in Pattaya komen in zwart wit beter uit dan als je hem echt ziet in kleur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *